MENU
旬のチェリーを加えてつくる、ほうれん草とスナップエンドウの爽やかサラダ

旬のチェリーを加えてつくる、ほうれん草とスナップエンドウの爽やかサラダ

2015年6月2日 • Food & Drinks

春と夏はサラダがおいしい季節。スーパーに行けば、秋冬には見ることのなかったみずみずしい野菜やフルーツであふれている。サラダ用の葉もの野菜をどう飾ろうかと考えるのも楽しい季節。

特にこの季節に多く出回る真っ赤チェリーは、サラダとの相性抜群。ホウレンソウとミックスさせると、軽くて色鮮やか、舌にピリッときて、鉄分も満点のサラダのできあがり。もし、やわらかい甘味のあるベビースピナッチ(Baby Spinach/ホウレンソウの幼葉)が手に入ったら、今日紹介するレシピにあるホウレンソウとレタスを、ベビースピナッチで代用してもOK。チェリーの酸味をおさえたい場合には、甘味の強いストロベリーやピーチを使ってみて!

旬のチェリーを加えてつくる、ホウレンソウとスナップエンドウの爽やかサラダ
 
作者:
分量: 2人分
材料
  • ほうれん草:1 ½カップ
  • サニーレタス:1 ½カップ
  • スナップエンドウ:½カップ
  • チェリー:1カップ
  • 生アーモンド:¼カップ
  • バルサミコ酢/レモン酢(ドレッシングとして)
作り方
  1. ほうれん草とレタスを一口大にちぎって大きいボウルに入れ混ぜる
  2. スナップエンドウのヘタと筋を取る
  3. チェリーの茎を取り、半分に切って種を取り除く
  4. スナップエンドウ、チェリー、生アーモンドをボウルに入れ混ぜる
  5. 小さいボウルに取り分けて、お好みのドレッシング(甘くて酸味の強いバルサミコ酢か、レモン酢のどちらでも美味!)をかけてできあがり

【英語原文】(クリックして表示)

Title: Refreshing Summer Cherry Salad with Spinach and Sugar Snap Peas

Spring and summer are some of my favorite seasons for salad. The supermarket is filled with fresh fruits and vegetables that I haven’t seen all winter, and I can choose how to dress up my leafy greens each week.

Cherries are one of my favorite salad add-ins, and I love how light and tangy this salad tastes while still including a helping of iron-rich spinach. If you can find baby spinach, which has a milder flavor than its grownup counterpart, you can replace all the spinach and lettuce in this recipe with baby spinach. Depending on what’s in season, you can also try the salad with strawberries or peaches for a sweet and less tart taste.

Makes 2 servings.

Ingredients:
1 ½ cups of spinach, shredded
1 ½ cups of sunny lettuce
½ cup sugar snap peas
1 cup fresh cherries, pitted and halved
¼ cup raw almonds
balsamic vinegar or lemon vinaigrette for dressing

Shred the spinach and lettuce into bite-sized chunks and toss together in a large bowl.

Slice the stems and tips off the snap peas.

De-stem the cherries and cut them in half, popping out the pits with your finger or the tip of a butter knife.

Put the snap peas and cherries into the bowl along with the raw almonds, tossing so the ingredients are evenly mixed.

Separate onto two plates and drizzle your preferred dressing—a sweet and tangy balsamic vinegar or lemon vinaigrette both go well—and serve.

翻訳:宮崎路子


« »